Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Leraar van buiten: informatieavond over werken in het basisonderwijs

18 november 2019
Een baan waarin geen dag hetzelfde is? Waarin veel ruimte is voor creativiteit? Waarin jij op positieve wijze het verschil kan maken in hoe kinderen de wereld én zichzelf zien? Dat is werken in het basisonderwijs! Nog geen ervaring in het onderwijs, maar lijkt het je wel wat onze nieuwe collega te worden? Kom naar de informatieavond op maandag 25 november.
Verder lezen ›

Inschrijving ITEM sluit 20 november

11 november 2019 - Lucas Onderwijs
Van 22 tot en met 24 januari 2020 vindt de ITEM-BETT conferentie & studiereis van Lucas Onderwijs plaats. De reis staat in het teken van de vraag hoe we eigentijdse technologie kunnen inzetten om het leren van leerlingen van 4 tot 18 jaar aantrekkelijker en beter te maken. Meld je nu aan!
Verder lezen ›

Standpunt bestuur inzake onderwijsstaking 6 november

04 november 2019 - Lucas Onderwijs
Het college van bestuur is teleurgesteld over het resultaat dat bonden, PO-Raad, VO-raad en minister afgelopen vrijdag zijn overeengekomen. In het convenant wordt gesproken over 460 miljoen euro incidenteel extra geld voor 2020 en 2021. Het bestuur leest in het convenant niet de erkenning dat er in het onderwijs echt iets fundamenteels aan de hand is dat vraagt om structurele verbeteringen.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
25
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de Christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Docent geschiedenis met ingang van 1 januari 2020, Hofstad Lyceum

16 uur per week
In verband met zwangerschapsverlof is onze enthousiaste sectie geschiedenis op zoek naar een collega die hen tussen 1 januari 2020 en 17 april 2020 kan helpen. Zowel 1e graads als 2e graads docenten worden uitgenodigd om te solliciteren.

Leerkracht voor groep 6 voor Kindcentrum Cascade

16-40 uur per week
Basisschool Cascade zoekt een enthousiaste leerkracht voor groep 6 met ingang van 1 november 2019.

Docent drama met ingang van 1 februari 2020 voor Stanislascollege Pijnacker

uur per week
Wij zijn voor onze jonge en succesvolle school in Pijnacker met ingang van 1 februari 2020 op zoek naar een docent drama voor ongeveer 0,27 fte (8 lesuren).

Unitleider kindcentrum BuitenRijck met ingang van 1 januari 2020

32 uur per week
Kindcentrum BuitenRijck is op zoek naar een unitleider met ingang van 1 januari 2020.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

21
nov

Ontwerpend en onderzoekend leren (OOL)

donderdag 21 november 2019
Ontwerpend en Onderzoekend Leren (OOL); veel scholen zijn er al mee bezig en willen zich verder professionaliseren, anderen willen graag starten, maar vinden het nog ingewikkeld. Hoe pak je dit aan? Hoe eenvoudig kan het zijn? Hoe kun het naar een hoger plan tillen? Kom het zelf ervaren tijdens de bijeenkomsten 'Ontwerpend en Onderzoekend Leren’
Verder lezen ›
30
nov

Pilot Formatief Evalueren in het vo

zaterdag 30 november 2019
In september 2019 starten we met de pilot Formatief Evalueren in het vo. Wil je graag als team toewerken naar het creëren van meer eigenaarschap, betrokkenheid en zelfsturing bij leerlingen? Deze pilot helpt docenten om een positieve impuls te geven om formatief evalueren in te bedden in de dagelijkse lespraktijk. 

Wie doen er mee?  Docenten van het Montaigne Lyceum en Hofstad Lyceum doen mee aan deze pilot.
Verder lezen ›

3
dec

Professionaliseringsprogramma Passend onderwijs

dinsdag 03 december 2019
Nieuw in ons aanbod is het professionaliseringsprogramma Passend Onderwijs. Samen met SPPOH bieden we diverse professionaliserings activiteiten aan voor leraren, IB-ers en schoolleiders in het po. 

 
Verder lezen ›

10
dec

Meetup: Impact van internationaliseren

dinsdag 10 december 2019
Internationalisering kan van grote waarde zijn voor de staff mobility. Jaarlijks presenteren scholen van Lucas Onderwijs die naar het buitenland zijn geweest hun ervaringen aan collega's. Wat is de impact van internationalisering op mij als leraar, schoolleider, mijn leerlingen, mijn collega's en mijn team? Een meetup vol inspiratie van collega's die je voorgingen en vol nuttige informatie over de praktische kant: hoe organiseer je een buitenlandreis en hoe vraag je subsidie aan. 

 
Verder lezen ›

8
jan

Oriƫntatie op Management po

woensdag 08 januari 2020
Het vormgeven van je ambitie rondom leiderschap. “Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan hoe je daar zelf inzit“. Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is?
Verder lezen ›