Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Jaarverslag 2019

22 juni 2020
Onze scholen bieden – in samenwerking met ouders en maatschappelijke partners – het best denkbare onderwijs, afgestemd op de leerlingpopulatie. Met elkaar maken we elke dag weer het verschil voor de leerlingen die aan onze zorg zijn toevertrouwd.
Verder lezen ›

Ook het voortgezet onderwijs gaat weer naar school!

04 juni 2020
Sinds dinsdag 2 juni zijn al onze scholen voor voortgezet onderwijs weer open. In aangepaste vorm konden de docenten ook deze leerlingen weer welkom heten. 
Verder lezen ›

We mogen weer!

18 mei 2020
Maandag 11 mei gingen al onze basisscholen weer van start. Leerlingen, ouders, leerkrachten: iedereen was blij dat de deuren weer open mochten!
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
26
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de Christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Leerkracht (midden/bovenbouw) Basisschool De Driemaster

uur per week
Omdat een van onze collega’s na ruim 10 jaar heeft besloten een andere uitdaging aan te gaan zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor ons team. Het gaat om een parttime vacature (midden/bovenbouw) voor 2 of 3 dagen. We hebben een voorkeur voor 3 dagen in de week. Als je de juiste kandidaat bent is er flexibiliteit en komen we daar in onderling overleg zeker uit!

Leerkracht SBO Merlijn

uur per week
SBO Merlijn is met ingang van het nieuwe schooljaar 2020-2021 op zoek naar leerkracht voor 3-5 dagen. Het betreft een vacature in een middenbouwgroep met 10-12 jarigen.

Leerkracht groep 7 Nutsschool Bezuidenhout

uur per week
Nutsschool Bezuidenhout is met ingang van het nieuwe schooljaar 2020-2021 op zoek naar een leerkracht voor groep 7.

Leerkracht kleuters KBS De Oase

uur per week
Wij zoeken per 1 oktober 2020 (of in overleg eerder) een leerkracht voor groep 1/2 voor 5 dagen per week.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

14
sep

Gedragsproblemen in de klas: en nu?

maandag 14 september 2020
Kinderen met gedragsproblemen trekken de aandacht in de klas. Ze vertonen een aantal gedragingen die kenmerkend kunnen zijn voor een (ontwikkelings)stoornis als AD(H)D of ASS, maar je ook bij veel andere kinderen kunt waarnemen. Hoe doe je dat in de klas? We vertalen kennis naar de praktijk van alledag.
Verder lezen ›
16
sep

PTA check: examensecretarissen

woensdag 16 september 2020
Een bijeenkomst voor examensecretarissen om een laatste grondige check uit te voeren op de eigen PTA's van de school. Onder begeleiding van een externe expert, die je op de hoogte brengt van de laatste stand van zaken omtrent toetsing en examinering.
Verder lezen ›
16
sep

Leesremediering (zorgniveau 3)

woensdag 16 september 2020
Hoe geef je de zorg op niveau 3 bij lezen en spellen vorm? Hoe zorg je dat de hulp is afgestemd op de hiaten van een kind? Welke doelen stel je voor het kind op en welke hulp sluit vervolgens bij het kind aan? Deze vragen staan centraal tijdens deze bijeenkomst.
Verder lezen ›
16
sep

OOL: Ontwerp een buitenles - Appetizer

woensdag 16 september 2020

Ook aankomend schooljaar kun je je  weer verder professionaliseren op het gebied van Ontwerpend en Onderzoekend Leren (OOL). In samenwerking met Wetenschapsknooppunt TU Delft bieden we drie inhoudelijke projecten aan: ‘Ontwerp een buitenles’, ‘Biomedisch ontwerpen’ en ‘Daar zit muziek in’. Direct toe te passen in je eigen klas!


Verder lezen ›
23
sep

Training Leren coachen en begeleiden

woensdag 23 september 2020
Wil jij deskundig leren coachen? Dan is deze training wat voor jou. Je leert in deze training de eerste praktische vaardigheden die je nodig hebt om deskundig te coachen. Je leert onder begeleiding van een professionele coach -José Voorham- de kneepjes van het van het coachingsvak.
Verder lezen ›