Medezeggenschapsraad op scholen.
Alle scholen hebben een eigen medezeggenschapsraad. Hierin zitten medewerkers van de school, ouders en leerlingen, evenals collega’s die op de school werken. Zij praten onder andere over onderwijskundige doelen, het schoolplan, het financieel beleid en de organisatie. Zit je niet in de raad, maar wil je er toch meer over weten? Dan kun je terecht bij de directie van de school.
Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad.
Er zijn ook nog twee gemeenschappelijke medezeggenschapsraden (gmr’en): één voor primair onderwijs en één voor voortgezet onderwijs. Beide bestaan uit collega’s en ouders, vanuit de verschillende scholen; in de raad voor voortgezet onderwijs zitten ook leerlingen. Een gmr praat over thema’s op stichtingsniveau, bijvoorbeeld strategisch beleidsplan en financieel beleid.
De regioraad.
Lucas Onderwijs heeft meerdere locaties in verschillende regio’s. Daarom zijn er ook nog drie verschillende regioraden. Hoewel die niet verplicht zijn vanuit de Wet medezeggenschap op scholen, hebben we deze toch in een apart reglement geborgd. De regioraad heeft een advies- en klankbordfunctie voor de regiodirecteur en is een platform voor scholing en kennisdeling voor MR-leden van de school-MR’en in de regio.
Vragen? Stel ze ons.
Je kunt via het bestuurssecretariaat contact opnemen.
Telefoon: 070 – 300 94 00 of 070 – 300 94 03.
Of stuur een mailtje via de knop hieronder.