Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uit de praktijk

Er zijn tal van voorbeelden van mooie onderwijsinnovaties. Met onderstaande artikelen bieden we je een kijkje in de keuken bij andere scholen. Tegen welke uitdagingen liepen de scholen aan? Hoe losten zij dit op en wat kwamen ze onderweg tegen? Je leest het hier in de verhalen uit de praktijk.

 

  • De zachte landing - Stanislas Westplantsoen
    ​​​​​​​Overstappen van de basisschool naar het voortgezet onderwijs blijkt voor veel leerlingen nog altijd lastig. Stanislascollege Westplantsoen Delft bedacht ‘De zachte landing’, een project dat de brugklasser net even wat meer tijd gunt.
  • ISW onderneemt brengt vraag en aanbod samen
    Scholen en bedrijfsleven opereren op veel plekken naast elkaar, terwijl ze juist zouden moeten samenwerken. Met haar programma ‘ISW onderneemt’ brengt ISW (scholengroep van PRO-VMBO tot VWO) de verbinding tot stand.
  • Een school zonder muren - SBO Merlijn
    Traditionele klassen en standaard leermethodes zijn voor veel leerlingen in het speciaal basisonderwijs onvoldoende. SBO Merlijn kent units van zo’n 30 kinderen. Ze werken op hun eigen tempo én in lokalen zonder muren.

 

Heb jij een mooi praktijkvoorbeeld dat je wilt delen? Laat het de auteurs weten. Stuur een e-mail naar dekunstvanhetveranderen@lucasonderwijs.nl of vul het contactformulier in.